10 Temmuz 2018 Salı

Dünya’nın En Çok Kullanılan 17 SEO Aracı

SEO projelerinin daha sağlıklı ve hatasız sürdürülebilmesi için bir çok SEO aracından faydalanılır. Bunlar rekabet analizi, anahtar kelime analizi, on-page audit analizi, backlink building analizi ve tüm SEO sürecindeki değişimlerin raporlanması şekilde devam etmektedir.

Bu noktada kullandığım bazı SEO araçlarını sizinle de paylaşmak istiyorum. Eminim siz de bir çoğunu kullanıyorsunuz. Her bir tool için ayrı bir yazı yazılacak kadar detayları var ancak çok fazla detaya girmeden kısaca toolların neleri sunduğundan ve faydalarından bahsedeceğim. Eğer listede kullanmadığınız araçlar varsa incelemeniz faydalı olacaktır. Bu liste dışında mutlaka faydalı başka araçlarda vardır, yorumlarınızla bu listenin büyümesine katkı sağlayabilirsiniz. Unutmadan aşağıdaki toolların bazı özelliklerini ücretsiz kullanabiliyorsunuz, ancak kısıtlı oluyor. PRO sürüm paketlerini ve detaylarını sitelerde bulabilirsiniz.


1. SEOmoz


SEOmoz‘u bilmeyen yoktur sanırım. Dünya’nın en büyük SEO komünitesidir. Anahtar kelime analizi, link araştırma & analiz, rank tracking, twitter analytics, on-page optimizasyon, web crawler öne çıkan araçlarından bazıları. SEOmoz ayrıca sitenizi crawl edip, belirli periyotlarda değerlendirdiği kriterlere göre sitenizin SEO durumunu daha iyi görmenizi sağlıyor. Ayrıca API sistemi sayesinde kendi aracınızı yazmanıza olanak sağlıyor.

2. Majestic SEO


Majestic SEO, daha çok link araştırma ve analiz üzerine geliştirilmiş bir araç. Sitenizin sahip olduğu linkleri analiz edip bu datayı size çeşitli kategorilerde sunuyor. Anahtar kelime analizi, rakip link analizi, tarihsel link durumunuz ve yeni kazandığınız ya da kaybettiğiniz linkleri de keşfetmenizi sağlıyor.

3. Ahrefs


Ahrefs, SEOmoz’un open site explorer ve Majestic SEO’nun servislerine eş değer link ve anahtar kelime analiz aracı. Diğer servislerle kıyaslandığında sunduğu detaylı raporlar, kıyaslama metrikleri, crawl hızı gibi özellikleriyle rakiplerinden ayrılıyor. Diğer servislerde de olduğu gibi detaylı rakip analizini, sosyal değerleri (Facebook, Twitter, Google+) raporlarda bulabiliyorsunuz. Unutmadan aldığınız linklerin kaçı nofollow, image link vb ayrımlara da kolayca ulaşabiliyorsunuz.

4. Cognitive SEO


Cognitive SEO, Majestic SEO, SEOmoz, Ahrefs, SEOkicks ve Blekko datalarını kullanarak hizmet veren bir servis. Sunduğu özelliklerden bazıları; link aldığınız sitenin önizlemesini yapma imkanı, sahip olduğunuz linklerin bulunduğu sitelerin kategori ve içerik olarak kategorize edilmesi. Bu faydalı bir özellik. Bunlar dışında standart olarak linklerinizi analiz edebiliyorsunuz. Güzel bir yanı inbound link analiz hizmeti de sunuyor olması. Bunlar dışında link yönetimi, günlük anahtar kelime ölçümlemesi ve SEO projelerini yürütebilmeniz için ihtiyacınız olan şeyleri size sunuyor.

5. Searchmetrics

Searchmetrics, zengin araçlarıyla çok gelişmiş bir servis. Link analizinden tutun, özelleştirilebilir raporlara, sosyal medya datalarının SEO için analiz kısmına, ülke bazlı SEO rekabet analizine kadar bir çok özelliği sunuyor. Tüm araçları buradan ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda AdWords reklamı veriyorsanız onunla ilgili bilgiler de sunuyor.

6. Web SEO Analytics


Web SEO Analytics, SEO araçları, link araçları, anahtar kelime araçları, domain araçları ve webmaster araçları olmak üzere 5 ayrı kategoride servisler sunuyor. Her servis altında alt servisler bulunuyor. Mesela SEO servisi altında; WSA spider, SERP analysis, URL analyzer, Web SEO Analytics, Blog Analyzer bulunuyor. Ücretsiz deneme sürümü ile diğer servisleri de deneyebilirsiniz.

7. Search Enabler


Search Enabler, SEO yönetimi, website analizi, link analizi (basit seviye), on-page audit, anahtar kelime pozisyon ölçme, raporlama seçenekleri sunan bir servis. Diğer toollarla kıyaslandığında bir çok noktada eksik olarak görünsede denemeye değer.

8. My SEO Tool


My SEO Tool, pozisyon takibi, analytics, link analizleri, sosyal medya ve PPC üzerine araçları bulunan bir servis. Hedef kelimelerinizin pozisyonlarını günlük olarak tutup, ekran görüntüsüyle size sunuyor. Ayrıca yeni anahtar kelimeler keşfetmenize olanak sağlıyor. Özel olarak hazırlayacağınız PDF raporlar da mevcut.

Analytics bağlantısıyla hedef kelimelerinizin organic trafik durumlarını da öğrenebiliyorsunuz. Sadece link analiz hizmeti veren araçlar kadar detaylı olmasa da link analiz hizmeti de veriyor. Sosyal medya üzerindeki etkinizi de görmeniz için raporlar sunuyor. Unutmadan AdWords bağlantısı ile PPC kampanyalarınız ile ilgili detaylara da ulaşabiliyorsunuz.

9. Serpico


Serpico, SEO proje yönetimi aracıdır. Başlıca sunduğu hizmetler, ölçümleme, organize olma ve ortak proje geliştirme. Tabi ki bunlarla birlikte rekabet analizi, size değer katan anahtar kelimeleri tespit etme ve pozisyonlarını ölçme, backlink datanızın analizi (Majestic SEO ile ortak anlaşmaları var), otomatik bilgilendirme sistemi sunuyor.

10. Raven


Raven, SEOmoz kadar eski bir servistir. SEO yönetimi, sosyal medya yönetimi, PPC yönetimi, analiz metrikleri, link building, sosyal medya monitoring, PPC research, raporlama, SEO için anahtar kelime pozisyon ölçümlemesi, SEO rekabet analizi, içerik geliştirme konularında hizmet sunuyor. Burada örnek bir SEO raporunu görebilirsiniz.

11. SerpIQ


SerpIQ, özellikle keyword research odaklı bir servis. SEO çalışmalarınız için yeni kelime analizinde kullanabilirsiniz. Hatta %75 oranında keyword research için zaman kazandırdıklarını iddaa ediyorlar. Ayrıca on-page audit seçeneği de sunuyor. Arayüzü bayağı kullanışlı, en azından denemenizi öneririm.

12. Colibri


Colibri, diğer toollar gibi benzer özellikler sunuyor. Anahtar kelimelerin pozisyonlarının ölçülmesi, size verilen ve sahip olduğunuz linkler, organic trafik ölçümlemesi, anahtar kelime analizi, rakip analizi ve PDF raporlama gibi fonksiyonları var. Buradan demo olarak paneli görebilir ve kullanabilirsiniz.

13. BrightLocal


BrightLocal, local SEO araçları sunan bir servis. Hedef kelimelerinizin Google haritalardaki pozisyonlarını ölçüyor, kullanıcı görüşleri modülü ile Google haritalardaki pozisyonlarınıza yorum yapılmasına olanak sağlıyor. Maps SEO isteyenler için faydalı bir araç olacaktır.

14. HubSpot


HubSpot, online marketing için ihtiyaç duyabileceğiniz bir çok aracı bir arada sunan bir servis. SEO, blogging, sosyal medya, call to actions, landing page optimizasyonu, lead management, e-mail marketing, marketing automation, marketing anaytics hizmetlerini sunuyor. Denemeye değer.

15. Hittail


Hittail, geliştirdikleri algoritma sayesinde satışlarınızı ve trafiğinizi arttıracak hedef anahtar kelimeler sunan bir araç. Önerdikleri long tail kelimeler ve gerçek zamanlı analizleri sayesinde çalışmalarınızda fayda sağlayacaktır.

16. SEO Book


SEO Book, ücretli, ücretsiz bir çok SEO aracını bünyesinde barındırıyor. Ayrıca 3 adet SEO için mozilla eklentisi sunuyor.

17. SEO Powersuite


SEO Powersuite, anahtar kelimelerin Google pozisyonlarını ölçen (rank tracker), sitenin on-page audit çalışmalarını analiz eden (website auditer), aldığınız ya da sahip olduğunuz linkleri değerlendiren (SEO Spyglass, Link Asistant) araçlar bulunuyor.


SEO ilgili daha iyi bilgi almak isteyenler aşağıdaki yazıyı okuyabilirler













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder